VIDEO // Lilian Carp, candidatul PAS: „Demnitatea mereu o să învingă. Împreună, putem aduce dreptate oamenilor”

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a susținut o conferință de presă de totalizare a campaniei PAS pentru alegerile locale generale, alături de Lilian Carp. Totodată, candidatul la funcția de primar general continuă întâlnirile cu angajații din diferite domenii. Acesta a discutat cu angajații Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, ai unei rețele de farmacii, ai Centrului medical privat și ai unor rețele de supermarketuri din Chișinău.

În cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale generale, echipa PAS a mers în satele și orașele Republicii Moldova, pentru a îndeplini cel mai important scop al său: de a vorbi cu oamenii și de a afla ce își doresc ei. Oamenii vor condiții normale de viață: acces la apă și canalizare, drumuri bune, iluminare stradală și siguranță pe străzi, colectarea deșeurilor calitativă și la timp și asigurarea altor necesități de bază.

Progrese în acest sens deja există, datorită proiectelor precum „Satul European”, implementat de Guvern, iar pentru ca acestea să aibă continuitate, este important ca primarii localităților noastre să fie cu adevărat pro-europeni.

„Un primar european este cel care se gândește la dezvoltarea și viitorul localității sale. Primarul este legătura directă dintre Guvern și cetățean. El este cel care gestionează bugetul local, este cel care aduce proiecte pentru localitățile sale și cel care le implementează eficient. Este foarte important să avem cât mai mulți oameni onești la conducerea Primăriilor și Consiliilor locale”, a afirmat Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova și Președintele PAS, în cadrul conferinței de presă.

Problemele cu care se confruntă locuitorii Chișinăului s-au creat datorită nepăsării Primarului actual, care a realizat doar 13% din ce și-a propus în programul său electoral din 2019. Majoritatea proiectelor au fost realizate cosmetic și din bani împrumutați de la băncile comerciale, în sumă de 1,77 miliarde de lei. Astfel, majoritatea întreprinderilor municipale au ajuns în prag de faliment, iar oamenii sunt nevoiți să plătească din banii proprii aceste credite.
„Dragi locuitori ai Chișinăului, în această campanie, am fost singurii care am venit cu un program cu soluții pentru probleme majore, pe care le are municipiul Chișinău: curțile de bloc distruse, ambuteiaje kilometrice, infrastructură depășită, dezvoltare haotică și construcții ilegale, economie locală îngenuncheată și un sistem de educație care a fost luat ostatic de către partidul Primărie. Doar noi am vorbit despre soluțiile pentru aceste probleme”, a punctat Lilian Carp în cadrul conferinței de presă.

În cadrul întâlnirilor cu locuitorii Chișinăului, candidatul pentru funcția de primar general a vorbit despre problemele acestora, dar și a propus căi de soluționare. Este necesară crearea și dezvoltarea unui Parc industrial în mun. Chișinău, care să ofere mai multe locuri de muncă oamenilor, este necesară reabilitarea infrastructurii și asigurarea serviciilor medicale de calitate. Oamenii vor un oraș sigur, oamenii vor o capitală europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share