VIDEO // Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de edil al capitalei: „Programul nostru este focusat pe necesitățile oamenilor”

Lilian Carp continuă să-și reafirme angajamentele electorale, susținându-i pe colegii săi, candidați la funcțiile de primar ale suburbiilor, dar și întâlnindu-se cu locuitorii Chișinăului angajați în diferite domenii. Astfel, echipa PAS pune accent pe cele mai actuale probleme ale chișinăuienilor, venind cu soluții reale pentru un oraș confortabil. Aceste priorități au fost discutate și în această sâmbătă, în cadrul evenimentului „Chișinăul la PAS – angajamentul pentru un oraș confortabil!”.
 
Lilian Carp s-a întâlnit cu angajații Institutului Oncologic și cei ai Institutului Mamei și Copilului, cu care a discutat despre necesitățile municipiului în domeniul sănătății. Una dintre problemele cu care se confruntă lucrătorii medicali este lipsa unui loc special pentru acumularea deșeurilor biologice și medicale. O soluție pentru această problemă ar fi construcția unei uzine de prelucrare a deșeurilor, care va contribui la un Chișinău mai curat, cu mai puține gunoiști neautorizate.
 
În discuția cu angajații Î.S. „Poșta Moldovei”, au fost abordate atât problemele orașului, cât și propunerile pentru o viață mai bună. Echipa PAS își dorește un parteneriat cu agenții economici, focusat pe contribuția la îmbunătățirea orașului, prin acțiuni constructive și transparente. Astfel, va fi instituită o taxă de urbanizare pentru dezvoltatorii în domeniul construcțiilor, iar din această taxă se va construi infrastructura socială.  
 
„Ne-am propus rezolvarea problemei legate de întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, prin reorganizarea sau lichidarea acestora și transmiterea blocurilor în administrarea asociațiilor de locatari. Și nu în ultimul rând vrem să excludem birocrația din multe procese care din această cauză stagnează și crează probleme mai mari”, a punctat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.
 
De asemenea, candidatul PAS la funcția de primar general pune accent pe dezvoltarea educației în municipiu, cu mai multe locuri în instituțiile de învățământ și condiții bune de lucru pentru pedagogi. Din cauza dezvoltării haotice, în oraș s-au construit mai multe cartiere ce nu au acces la infrastructura necesară pentru viață.
 
Astfel, mii de copii sunt nevoiți să meargă la grădiniță sau la școală departe de casă, iar instituțiile de învățământ au devenit supraaglomerate. Multe dintre ele nu mai pot asigura confortul copiilor și al profesorilor. Echipa PAS își propune să creeze 1.000 de noi locuri în grădinițe prin dezvoltarea infrastructurii educaționale. Alte propuneri sunt majorarea salariilor cadrelor didactice și crearea unui nou sistem de alimentație pentru copii.
 
Totodată, Lilian Carp continuă să-și susțină colegii. Astfel, s-a întâlnit cu locuitorii comunei Tohatin ca să vorbească despre programul candidatului PAS la funcția de primar, Sergiu Bolea. Printre prioritățile acestuia se află construcția de apeduct și canalizare, reparația străzilor și trotuarelor și reabilitarea terenurilor de joacă și a spațiilor de odihnă.
 
Suburbiile Chișinăului merită să se dezvolte în pas cu capitala, iar candidata la funcția de primar al comunei Grătiești, Tatiana Barda, își propune să realizeze acest lucru. În cadrul marșului de mobilizare la vot, oamenii au fost informați despre importanța alegerii pe care trebuie s-o facă, dar și despre angajamentele electorale ale candidatei PAS pentru îmbunătățirea vieții în Grătiești.
 
Toate aceste priorități și angajamente au fost discutate și reafirmate în cadrul evenimentului din 28 octombrie, intitulat „Chișinăul la PAS – angajamentul pentru un oraș confortabil!”.

Total
0
Shares
Total
0
Share