VIDEO // Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de primar al Chișinăului: „Împreună cu echipa, vom face o primărie deschisă pentru investiții”

Lilian Carp continuă să vorbească despre problemele cu care se confruntă locuitorii municipiului Chișinău. Mobilitatea urbană, lipsa de curățenie, infrastructura învechită și drumurile distruse – sunt doar câteva dintre lucrurile care afectează negativ calitatea vieții în capitală. Echipa PAS vine cu soluții pentru ameliorarea și lichidarea acestor probleme, pentru ca oamenii să poată trăi într-un mediu confortabil.

Cea mai mare problemă a locuitorilor orașului Chișinău este mobilitatea urbană, sau, mai degrabă, lipsa acesteia. Ambuteiajele infernale și transportul public insuficient consumă timpul tuturor participanților la trafic, iar pentru a ajunge dintr-un sector al orașului în altul, oamenii au nevoie de minim o oră pe zi. Echipa PAS propune construirea unei centuri de ocolire, pentru a fluidiza traficul și a descărca orașul de povara ambuteiajelor.

O altă problemă este numărul în creștere a curților de bloc delăsate, care nu au fost renovate de ani în șir. Un prim pas pentru soluționarea acesteia este crearea unui fond pentru curțile de bloc, care va fi gestionat de către Preturi împreună cu asociațiile de locatari. Astfel, oamenii vor avea posibilitatea să inițieze mai simplu lucrări în curțile de bloc.

De asemenea, pentru a contribui la dezvoltarea economică a Chișinăului, Lilian Carp propune crearea unui ghișeu public separat, unde agenții economici vor putea obține actele pentru desfășurarea activității mai simplu și în regim de urgență. Totodată, candidatul la funcția de primar general a venit cu ideea de a digitaliza aceste servicii, pentru ca obținerea actelor să fie debirocratizată, devenind în același timp, mai rapidă.

„Vom face o primărie deschisă pentru investiții, vom dezvolta infrastructura necesară în zonele cu potențial economic, vom lichida favoritismul și corupția din Primărie și vom crea condiții egale pentru toți agenții economici. Vom face din Chișinău un hub regional de dezvoltare economică, cu afaceri susținute, salarii bine plătite, investiții și parcuri industriale.”, a afirmat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share