VIDEO // Lilian Carp, candidatul PAS: „Ne propunem să dezvoltăm un oraș care să devină puternic din punct de vedere economic”

Lilian Carp continuă să vorbească despre angajamentele sale electorale pentru crearea unui Chișinău confortabil. Vorbind cu locuitorii municipiului, acesta află părerea oamenilor despre situația actuală și ce schimbări ar vrea ei să vadă în oraș, înțelegând dorințele oamenilor și cum ar putea fi abordate problemele lor. Datorită acestui fapt, soluțiile propuse de către echipa PAS sunt realizabile și îndreptate spre creșterea calității vieții cetățenilor.

Atât funcționarii din instituțiile de stat, cât și cei ai sectorului privat, agenții economici, studenții și pensionarii își doresc să trăiască în confort, să aibă acces la o infrastructură dezvoltată și să nu-și mai piardă timpul în ambuteiaje. Cu toții ne dorim ca sectoarele în care locuim să aibă destule școli, grădinițe, dar și curți îngrijite și drumuri reparate. Echipa PAS vine cu idei și propuneri de realizare a acestor obiective.

În discuțiile cu angajații Fabricii de sticlă și cei ai Întreprinderii de Stat MoldATSA, Lilian Carp a vorbit despre planurile sale pentru îmbunătățirea vieții în Chișinău. Unul dintre ele este elaborarea și punerea în practică a Programului de reabilitare a arterelor principale ale orașului, care ar rezolva o problemă actuală: drumurile impracticabile din capitală.

O altă problemă cu care se confruntă locuitorii Chișinăului este mobilitatea urbană, care afectează o mare parte din populație. Pentru a ajunge dintr-un sector al orașului în altul, oamenii sunt nevoiți să stea în ambuteiaje, iar transportul public nu face față. Astfel, mulți recurg la transportul personal, care doar agravează situația.

„Orașul are acum 346.000 de unități de transport, pe lângă cele din afară care zilnic vin în Capitală, aproximativ 20.000. În 2030 vom avea peste 500 mii de mașini, iar dacă astăzi nu vom investi în infrastructură și nu începem de azi să căutăm soluții, Chișinăul va fi paralizat de ambuteiaje, care vor genera probleme serviciilor de urgență și nu doar”, a punctat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share