VIDEO // Lilian Carp, deputat PAS: „Ne bucurăm mult atunci când primarii din regiuni sunt deschiși și activi în realizarea proiectelor educaționale”

În cadrul unei transmisiuni live, Lilian Carp, alături de Igor Crăciun, primarul satului Cojușna din raionul Strășeni au prezentat lucrările care au fost realizate la Grădinița nr. 2 „Floricica” ,în cadrul proiectului „Satul European Expres”. Prin intermediul acestui proiect, au fost reparate mai multe grupe, printre care și grupa creșă a acestei grădinițe.

Copiii din Cojușna au acum toate condițiile necesare pentru a primi o educație preșcolară de calitate în propriul sat. Grădinița „Floricica” a fost dotată cu mobilier modern atât în sălile de grupă, cât și în dormitoare, iar în blocurile sanitare au fost instalate obiecte sanitare noi, care au fost conectate la sistemul de canalizare din sat. Totodată, grădinița a fost asigurată cu mai multe cărți și jucării pentru copiii care frecventează instituția, inclusiv cărți și jocuri pentru copiii refugiați.

„Grădinița nr. 2 „Floricica” din satul Cojușna este un model despre cum ar trebui să arate o instituție de educație preșcolară normală. Proiectul „Satul European Expres” se desfășoară pe întreg teritoriul țării, iar noi ne bucurăm mult atunci când primarii din regiuni sunt deschiși și activi în realizarea acestor proiecte. În special, proiectele ce țin de dezvoltarea sistemului educațional”, a punctat Lilian Carp în cadrul transmisiunii live.

În al doilea său mandat în calitate de primar, Igor Crăciun își propune să se implice în și mai multe proiecte cu investiții în domeniul educațional, astfel ca locuitorii din Cojușna să trăiască confortabil în propria localitate.

Vizionați pe pagina deputatului, Lilian Carp, cum arată grădiniță renovată din satul Cojușna, raionul Strășeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share