Externe

VIDEO // Lukașenko, președintele Belarusului: „Slavă Domnului că la noi e dictatură!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a declarat vineri că „datorită dictaturii, în Belarus domneşte ordinea şi bunăstarea”, în timp ce oameni din „Occidentul cel bogat” ar vrea să vină în țara sa ca să cumpere un produs de bază precum sarea, dar nu sunt lăsați, pentru că liderii lor nu vor să afle că belarușii trăiesc normal, relatează Agerpres.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Am deschis graniţa pentru ei înainte de Paştele catolic şi de Raduniţa, care va fi peste câteva zile (Paştele blajinilor sau Paştele morţilor, în lunea de după Duminica Tomii – n.r.). Să vină oamenii din Polonia, Lituania, Letonia să viziteze mormintele rudelor lor, aşa cum a fost întotdeauna. Le-am permis asta fără vize. Şi, ce să vezi, oamenii nu sunt lăsaţi să vină în Belarus. De ce? Pentru că oamenii vin la noi şi cumpără sare. Ei bine, nu au sare! Occidentul mare şi bogat nu are sare! Şi pentru ca oamenii să nu spună că belaruşii trăiesc normal, pur şi simplu nu îi lasă să vină. Asta e întreaga lor democraţie!”, a afirmat Lukaşenko. „Slavă Domnului că la noi e dictatură!”, a menționat ironic preşedintele belarus, citat de agenţia de presă Belta.

Lukașenko, fost director de sovhoz (fermă de stat în perioada sovietică), a făcut aceste afirmații într-un discurs susţinut în timpul unei vizite la o societate agricolă din regiunea Gomel.

„M-aţi criticat cu toţii: dictatură, dictatură! În schimb, există ordine în această dictatură! Dacă nu ar fi fost dictatură, am fi trăit în mizerie”, a adăugat el în discursul susţinut în faţa localnicilor din Cecersk, localitate din regiunea Gomel, situată într-o zonă care a fost puternic contaminată în urma dezastrului de la Cernobîl.

Pe de altă parte, Lukaşenko a spus că Rusia şi Belarus nu vor putea fi îngenuncheate de Occident, afirmând că sancţiunile occidentale au determinat Minskul să caute noi oportunităţi.

„Tot ceea ce producem se cere astăzi pe piaţa noastră principală – în Rusia, China şi alte ţări”, a declarat liderul belarus.

Armata rusă a folosit teritoriul belarus pentru invazia sa militară din Ucraina, la începutul campaniei şi, ulterior, pentru a se retrage aici atunci când a abandonat regiunile nordice Kiev şi Cernigău.

loading...

Comments are closed.