Social

(video) Lupta cu producătorul de lapte autohton continuă! Poliția și pretura au închis un magazin mobil în sectorul Ciocana

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou scandal în care este protagonist producătorul de lactate Constantin Străjescu. Astăzi, magazinul său mobil din sectorul Ciocana a fost forțat spre închidere de către polițiști și reprezentanții preturii. La fața locului era și activistul civic Vasile Costiuc, care a filmat totul de la fața locului, motiv pentru care a fost intimidat de polițiști.

Magazinul mobil era parcat pe strada Igor Vieru din sectorul Ciocana al capitalei. Astăzi în jurul orei amiezei, la fața locului au venit mai mulți polițiști și reprezentanți ai preturii sectorului Râșcani, pentru a închide acest magazin. Vasile Costiuc, prezent la fața locului a încercat să obțină explicații de la poliție, spunând că „Poliția lui Năsase a prins toți criminalii, a întors miliardul și hoții de la MAIB și a găsit cei mai mari bandiți din sectorul Ciocana.”

De menționat că producătorul Constantin Străjescu, care este și administratorul unei Gospodării Țărănești, s-a confruntat cu multe probleme de realizare a mărfii sale. Firma sa are mai multe automagazine în Chișinău, prin care își comercializa marfa. Deși are toate actele corespunzătoare, adică, certificatul de înregistrare a gospodăriei, autorizația sanitar-veterinară de funcționare pentru transportarea laptelui, autorizația sanitar-veterinară de comercializare a laptelui de vacă și alte produse lactate, autorizația de calitate a mărfii, dar cu toate acestea, reprezentanții preturii îi pun piedici destul de des.

Administratorul firmei Biomilk a protestat anterior în fața Primăriei, scurgând o cisternă de lapte în fața municipalității, pentru a arăta nemulțumirea față de decizia de a i se retrage autorizațiile de vânzare. Acesta a fost susținut și de către alți producători autohtoni, care s-au alăturat flashmobului.

De menționat că istoria lui Constantin Străjescu este una foarte impresionantă pentru Republica Moldova. Acesta a lucrat o perioadă îndelungată în Italia, a luat mai multe credite, pentru a-și deschide și întreține o fermă de vaci.

loading...

Comments are closed.