Alte știri

(Video) Mai multe asociații de veterani ai războiului de la Nistru cer demisia ministrului de Externe, Nicu Popescu!

Pinterest LinkedIn Tumblr
Declarația ministrului de Externe, Nicu Popescu, care a spus că războiul de la Nistru a fost un război civil, a determinat Asociația Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina să ceară demisia șefului diplomației moldovenești. Într-o conferință de presă la IPN, președintele asociației, Anatol Caraman, a precizat că tratatul de pace semnat la 21 iulie 1992, între Republica Moldova și Rusia, la Moscova, dovedește că a fost vorba de un război între două state, cu Rusia agresor.
„Consiliul de Administrație al Asociației Veteranilor de Război-1992 califică declarația domnului Popescu, ministru de externe, ca trădare de țară și solicită demisia de onoare”, a declarat Anatol Caraman.
 
Anatolie Bîzgu, președintele Mișcării Refugiaților din Transnistria, a spus că declarațiile lui Nicu Popescu sunt revoltătoare. „Noi condamnăm acest fapt, considerăm că este o rușine națională ce se întâmplă și că suntem vânduți și trădați”, a declarat Anatolie Bîzgu.
 
Președintele Asociației „Justețea”, colonel în rezervă Alexandru Banari, s-a alăturat celor declarate de antevorbitori și, la rândul lui, a cerut demisia lui Nicu Popescu, precizând că acesta trebuie să prezinte scuze mamelor care și-au pierdut copiii în războiul de la Nistru.
 
Președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a declarat că Nicu Popescu trebuie să plece din funcția de ministru de externe pentru că a ofensat combatanții războiului de la Nistru, a ofensat memoria colectivă. „Guvernarea trebuie să retragă acest ministru”, a spus Vasile Costiuc.
 
Amintim că în cadrul unei întrevederi care a avut loc la București, cu Teodor Meleșcanu, ministru de externe al României, șeful diplomației de la Chișinău a declarat că „Guvernul de la Chișinău are tot interesul să faciliteze, să ușureze viața concetățenilor noștri care, în virtutea unui război civil din 1992, trăiesc în regiunea transnistreană”. Declarația lui Popescu a fost salutată de către președintele Igor Dodon și deputații socialiști. 
loading...

Comments are closed.