Alte știri

VIDEO // Maia Sandu a fost somată să-și asume responsabilitatea pentru respingerea unor legi importante

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu a fost somată să-și asume responsabilitatea instituțională și politică pentru respingerea proiectelor de legi cu privire la anularea legii miliardului, legea privind compensarea cheltuielilor pentru energia electrică pentru o perioadă de două luni, legea despre împuternicirile Guvernului în demisie, precum și pentru legea despre producția agricolă autohtonă pe rafturile centrelor comerciale din țară.

Cu un așa mesaj a venit deputatul socialist Petru Burduja, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, în cadrul unei conferințe de presă.

”Trebuie să constatăm situația că cetățenii, în continuare, vor achita povara acestui miliard furat din sistemul bancar al Republicii Moldova, deoarece în opinia doamnei Maia Sandu aceasta este cea mai corectă soluție. Anume din acest motiv nu mai avem întrebări de ce a votat în 2014-2015, împreună cu alți colegi în Guvernul de atunci, și a aprobat trecerea acestei poveri pe umerii cetățenilor. Poziția fermă a ei este că cetățenii trebuie să achite furtul din sistemul bancar”, a declarat Burduja.

Maia Sandu urmează să-și asume răspunderea și pentru nepromulgarea legii privind compensarea cheltuielilor pentru energia electrică consumată de către consumatorii casnici într-o perioadă de 2 luni, compensația fixă fiind de 428 de lei.

”Cu părere de rău, președintele Maia Sandu nu a promulgat această lege, fapt pentru care, după părerea noastră, ar trebui să dea explicații oamenilor de ce a procedat într-un așa mod, deoarece decizia ei este una anti-popor, anti-cetățean”, a mai spus Burduja, chemând-o pe Maia Sandu să-și asume răspunderea pentru toate deciziile pe care le-a primit, iar pentru tot ceea ce face să prezinte explicații cetățenilor.

Maia Sandu a mai fost criticată public și pentru nepromulgarea legii despre acordarea împuternicirilor suplimentare Guvernului în demisie în partea ce ține de semnarea tratatelor internaționale despre finanțarea externă. La fel, șeful statului se face vinovată și de faptul că nici în următoarea perioadă producția agricolă autohtonă nu va putea ajunge pe rafturile marelor rețele comerciale din țara noastră.

loading...

Comments are closed.