Politică

(video) Maia Sandu îl contrazice pe Andrei Năstase: „Blocul ACUM nu va continua discuțiile cu PSRM”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noi neînțelegeri între liderii blocului ACUM, de data aceasta, opiniile diferite au venit cu privire la posibilitatea unei alianțe cu PSRM-ul și crearea unei majorități parlamentare împreună cu partidul pro-prezidențial. Astfel, Maia Sandu spune că această alianță este imposibilă, iar Năstase afirmă că e gata de discuții cu PSRM.

În cadrul emisiunii „InProfunzime”, de la postul de televiziune ProTV Chișinău, lidera PAS a declarat că e nevoie de a stopa imediat orice fel de discuții cu PSRM, dacă aceștia nu susțin ideea unui guvern minoritar. Sandu spune că, în cele din urmă există prea multe diferențe între programele electorale și principiile de partid între cele două grupuri parlamentare.

Maia Sandu insistă pe faptul că și un guvern minoritar poate fi unul funcțional, chiar dacă, din punct de vedere rațional un guvern care nu e susținut de o majoritate parlamentară este incapabil de a lua unele decizii. Preeședinta PAS spune că „Noi, cei din blocul ACUM am declarat că nu vom face o coaliție pentru un guvern majoritar, nici cu PDM și nici cu PSRM”. Aceasta se referă la diferențele ideologice dintre cele două partide.

Cu această opinie însă nu este de acord Andrei Năstase, care la rândul său, într-o emisiune de la postul de televiziune TVR Moldova, acesta a declarat că blocul ACUM va continua discuțiile cu PSRM, chiar dacă socialiștii au declarat că nu au de gând să discute un guvern minoritar și sunt gata doar de crearea unei majorități parlamentare cu blocul ACUM. La rândul său, Andrei Năstase nu vede mari diferențe ideologice între partidul ce îl reprezintă și PSRM-ul, liderul PPDA spune că este gata, prin intermediul dialogului să convingă PSRM-ul să accepte formarea unui guvern. Totuși, acesta nu a specificat despre ce guvern ar fi vorba, majoritar sau minoritar.

loading...

Comments are closed.