Politică

VIDEO // Maia Sandu lasă lucrătorii medicali fără majorarea salarială cu 40%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Decretul prezidențial cu privire la dizolvarea Parlamentului, semnat miercuri de către președintele Maia Sandu, lasă lucrătorii medicali fără majorarea salarială cu 40%. Despre aceasta a vorbit liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Liderul socialist a amintit că, prin dizolvarea Parlamentului, activitatea legislativă a fost paralizată, iar mai multe proiecte de legi, inclusiv despre majorarea salariului lucrătorilor medicali cu 40% de la 1 iulie, au fost blocate în procedura lecturii a 2-a.

”Anularea stării de urgență a fost o greșeală, iar cei care au admis anularea ei, vor regreta și vor trebui să-și asume riscurile privind pandemia. Odată cu această decizie, dar și dizolvarea Parlamentului, au rămas suspendate inițiative importante precum majorarea salariului la medici cu 40%, anularea BAC-ului în 2021 sau cea de a acoperi datoria la salarii a angajaților Căii Ferate.

Cel mai probabil, în iunie, Maia Sandu va fi nevoită să vină cu inițiativa de a institui din nou stare de urgență, sub presiunea societății, și alegerile anticipate vor fi amânate din nou”, a declarat Dodon.

Amintim că săptămâna trecută, deputații au examinat și aprobat, doar în prima lectură, o inițiativă legislativă care prevede majorarea salariilor personalului angajat în instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală cu 40% de la 1 iulie 2021, comparativ cu salariile de funcție existente până la l septembrie. Proiectul nu mai poate fi supus și votului în lectură a doua, după ce președintele țării a semnat decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului, document care interzice forului legislativ să mai adopte legi organice.

loading...

Comments are closed.