(video) Maia Sandu luată pe sus de moldoveni: “Prețurile au crescut de două ori”. Premierul: “Nu știu, n-am văzut”

Guvernul Sandu a eșuat complet și în domeniul agriculturii. Aceste acuzații vin de la un grup de locuitori ai comunei Stăuceni.

Prețurile la cartofi au săltat și ajuns la 13 lei. Producătorii se plâng că nu au subvenții de la Guvern, dar și pe prețurile joase din anii precedenți. Agricultura este dependentă de condițiile meteo și de accesul la piețe de desfacere. Misiunea de bază a Ministerului Agriculturii este construcția unui echilibru, care să satisfacă necesităților interne ale țării și să susțină profitabilitatea fermierilor. În prezent ministerul Agriculturii e mai curând inexistent dacă e să urmărim politicile și reglementările elaborate și promovate de ei” a declarat un agricultor din comuna Stăuceni.

Agricultorii acuză Guvernarea că ar mai sta prost și la capitolul comunicare cu cetățenii.

Comunicarea ministerului e șchioapă și neghioabă, fapt care acutizează starea de spirit a fermierilor – oamenii ni știu ce și de la cine sa aștepte. Concluzia care poate fi făcută acum – Ministerul Agriculturii și-a ratat misiunea”, conchid agricultorii din Stăuceni.

Declarațiile ar fi fost făcute la una din întâlnirile electorale pentru susținerea candidatului Blocului ACUM la care era prezentă și Maia Sandu. Ca răspuns la toate acuzațiile, Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că ea nu ar fi văzut așa prețuri la cartofi.

Vezi video – autor: Alexandr Vornicu

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share