Politică

(Video) Maia Sandu minte în direct la TV: Nu recunoaște că PAS este finanțat de oligarhul Soros!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a mințit în direct la televizor! Deși sunt dovezi clare că milioanele oligarhului George Soros au ajuns la partidul pe care-l conduce, politiciana recunoaște acest adevăr doar pe jumătate.

Pe 4 aprilie curent, fiind invitată la emisiunea Главное la TVC 21, lidera PAS a spus că Fundația Soros activează în Moldova de mai mulți ani. Aceștia dau bani pentru proiecte în diferite domenii, inclusiv pentru educație. În 2014, fundația a oferit aproximativ un milion de dolari care au mers pentru educație, pentru consultanții care s-au ocupat cu reforma și alte cheltueli.

Faptele arată că anume experții din câteva ONG-uri de la Chișinău, care au beneficiat de peste 330 de mii de dolari de la Soros, în prezent majoritatea se regăsesc pe lista partidului PAS, iar unii din ei deja au ajuns deputați în Parlament. Totuși, Maia Sandu spune că acest lucru n-ar fi adevărat. De aceea, mai jos vom prezenta pe fiecare în parte:

  • Maia Sandu – fostă ministră a Educației, actual lider PAS
  • Igor Grosu – fost vice-ministru al Educației, actual secretar general PAS
  • Oazu Nantoi – fost director de programe la Institutul de Politici Publice (IPP), actual deputat PAS
  • Liliana Nicolaescu-Onofrei – șefa ONG-ului Pro Didactica, actual deputat PAS
  • Sergiu Musteață – profesor universitar de istorie, actual membru PAS
  • Daniela Terzi-Barbăroșie – soția lui Arcadie Barbăroșie, șeful IPP (cel care se ocupă cu sondajele)
  • Dan Perciun – fost angajat al ministerului Educației, actul lider al organizației de tineret PAS și deputat

Amintim că potrivit documentelor prezentate într-o investigație făcută de Vocea Basarabiei, doar în 2014, pe când Maia Sandu era ministra Educației în Guvernul Filat, oligarhul Soros i-a transmis peste 1 000 000 de dolari americani. Deși grantul erau destinat pentru modernizarea condițiilor în școlile din Moldova, o mare parte din acești bani au ajuns la câteva ONG-uri afiliate PLDM. Ulterior, experții din aceste organizații nonguvernamentale (nominalizați mai sus) au ajuns oameni politici în partidul PAS.

George Soros (88 de ani) este unul dintre cei mai mari oligarhi din lume. Bancherul se află în SUA, acolo unde administrează afaceri de zeci de miliarde de dolari, totodată acesta deține o fundație de caritate prin care sponsorizează diverse proiecte social-politice în mai multe țări ale lumii, printre care România, Ucraina și Republica Moldova. Unele surse media afirmă că Maia Sandu ar fi intrat în contact cu Soros pe vremea când lucra la Banca Mondială.

loading...

Comments are closed.