Politic

(video) Maia Sandu: Vom chestiona membrii PAS și apoi vom decide dacă-l susținem sau nu pe Andrei Năstase

Pinterest LinkedIn Tumblr

La alegerile locale din acest an, Maia Sandu a susținut candidatura lui Andrei Năstase pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău fără ca să-și consulte membrii de partid. În 2018 însă, la alegerile locale anticipate din Chișinău, lidera PAS anunța la TV8 că decizia de a susține candidatura lui Năstase va fi luată doar după efectuarea unui sondaj intern.

Maia Sandu declara în martie 2018 că PAS va decide dacă îl va susține pe Andrei Năstase sau va înainta propriul candidat abia după ce va fi încheiat sondajul.

„Am făcut un chestionar și l-am expediat la 2.000 de oameni. Un chestionar cu toate opțiunile pentru această decizie și vrem să vedem, sperăm să avem multe răspunsuri, cel puțin în rândul membrilor din Chișinău care au poștă electronică. Așteptăm să vedem care vor fi rezultatele acestui chestionar. Nu avem unde să ne grăbim, încă nu a fost anunțată data de către Comisia Electorală Centrală”, a declarat atunci liderul PAS, Maia Sandu.

Dar și decizia din acest an a lui Andrei Năstase de a fi candidatul blocului ACUM pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău a stârnit nemulțumirea deputaților din fracțiunile PAS și chiar Platforma DA. Astfel, Octavian Țîcu a părăsit fracțiunea PPDA declarând că Năstase ar trebui să se retragă din cursa electorală. Iar mai multe surse din cadrul blocului ACUM au declarat anterior că Vladimir Bolea, deputat PAS, trebuia să fie candidatul unic al blocului ACUM pentru funcția de Primar, doar că Năstase s-a opus categoric amenințând cu ruperea blocului ACUM.

loading...

Comments are closed.