VIDEO // MAIEI minte. Cavcaliuc a respectat toate cerințele oficiale

Partidul PACE consideră că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova minte. Potrivit lor, reacția unei autorități de stat, al cărui rol este apărarea intereselor Moldovei și respectarea drepturilor cetățenilor ei, este într-o notă de politicianism pe care o consideră inacceptabilă.

Asta după ce MAEIE a anunțat azi: ”Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe paginile web ale ambasadei și MAEIE.”

În urma celor expuse de minister, PACE cere explicații de la MAEIE pentru opinia publică, de când nerespectarea regulilor de călătorie se soldează cu reținerea unor persoane, de ce din tot avionul care a făcut deplasarea de la Chișinău la Moscova, au fost reținute doar persoanele din delegația PACE, dar mai ales cum poate susține că nu s-au respectat regulile de călătorie în condițiile în care nu a avut funcționari consulari prezenți la fața locului.

În același timp reprezentanții PACE cer, să li se explice de ce MAEIE nu a dat niciun răspuns adresei oficiale a Partidului Acasă Construim Europa (PACE) din data de 02.07.2021 în care era anunțată deplasarea unei delegații politice în Rusia.

„În lipsa unor explicații rapide și concludente, considerăm că MAEIE se implică în campania electorală pe față, de partea unor adversari politici”, au declarat cei din PACE.

O ultimă informație privind soarta liderului PACE transmisă de Valentina Geamana, membră a delegației reținută alături de Gheorghe Cavcaliuc pe aeroportul din Moscova:

”M-am intersectat cu dl Gheorghe Cavcaliuc, la trecerea dintr-o încăpere în alta. Acesta mi-a transmis că este dus într-o celulă, alături de alți deținuți. Mi-a spus că transmit tuturor că el este puternic și va rezista. Să transmit un apel către toți cetățenii Republicii Moldova să mergem împreună, să fim mai uniți ca niciodată. Să nu permitem celor care au dat comandă ca Gheorghe Cavcaliuc să fie reținut astăzi să câștige! Uniți pentru a aduce stabilitate și ordine în Moldova!”

Menționăm că echipa Partidului PACE a protestat în masă la sediile partidelor conduse de Igor Dodon, Renato Usatîi, la Ambasada Rusiei în Moldova, CEC, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Partidul PACE crede că în spatele celor întâmplate sunt oponenții politici ai PACE, care sunt panicați de popularitatea în creștere a lui Gheorghe Cavcaliuc și PACE.

Amintim că de azi-dimineață, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, este reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, ca să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia.

Total
0
Shares
Total
0
Share