Actual

VIDEO // Mariana Rață dezvăluie detalii din culisele plecării Nataliei Morari de la TV8

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalista de investigații de la TV8, Mariana Rață, realizatoarea emisiunilor „Cutia Neagră” și „Cutia Neagră Plus”, dar și una dintre fondatoarele postului de televiziune a făcut în premieră o serie de precizări legate de conflictul de interese al Nataliei Morari, și ea fondatoare TV8, și controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. Într-un interviu acordat jurnalistului Dorin Galben, Mariana Rață a spus că personal, a avut bănuieli că pe cei doi i-ar lega ceva, încă în noiembrie, când Morari a vrut să îl invite pe Platon, la emisiunea pe care o modera, în ultima săptămână de campanie pentru alegerile prezidențiale.

„Noi am aflat despre asta pe ultima sută de metri și am avut o discuție cu ea. Am întrebat-o: care e logica să îl inviți? Ea a zis că el va vorbi foarte mult despre Plahotniuc.. și atunci noi am zis: Natalia, tu nu ai niciun argument să îl inviți, el nu este concurent electoral, jucător în politică și Natalia a făcut un pas în urmă, emisiunea a avut loc după două săptămâni de la alegeri și pentru noi era importantă acea emisiune ca să ne dăm seama ce se întâmplă, de ce insistă aibă emisiuni cu acea persoană. Din emisiunea aceea, noi nu am văzut nimic. Am avut atunci o discuție și i-am zis: el te-a dominat, tu nu ai fost firească, ca de obicei”, a jurnalista TV8 într-un interviu „Fără protocol”.

În urma acelei emisiuni din noiembrie 2020, bordul de administrație a decis ca jurnalista să nu mai facă emisiuni cu participarea lui Veaceslav Platon sau care cel puțin să îl vizeze.

„Și noi am întreprins niște pași în instituție. Am asigurat protecția politicii editoriale, am căutat probe care să demonstreze că ar fi într-o relație. Noi nu puteam să înțelegem de ce natură este această relație. Dacă mă întrebi că mă gândeam că sunt iubiți? Nu!”, a mai spus Mariana Rață.

În primăvară, zvonurile despre existența unei relații dintre Morari și Platon s-au întețit.

„Mă sunau oamenii și îmi spuneau că i-au văzut împreună prin localuri. În prima fază nu am acordat prea mare atenție, pentru că era efectiv zvonistică. Deja prin iunie au început să vină apeluri concrete, în locul cela, în localul cutare”, a explicat jurnalista în interviu.

Fiecare zvon apărut era combătut de către Natalia Morari, care nega orice relație cu controversatul afacerist.

„Noi am avut niște comunicări foarte tensionate cu Natalia în ultima perioadă de timp, pentru că deja erau prea multe evidențe. Am avut cred că vreo două sau trei ședințe în ultimele săptămâni în care am întrebat-o dacă e adevărat sau nu”, a menționat Mariana Rață.

Natalia a anunțat consiliul de administrare despre conflictul său de interese cu două zile înainte să scrie despre asta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Ea a venit și a recunoscut pentru noi, eram într-o ședință, ne-a comunicat că toate aceste informații sunt adevărate și că intenționează să plece din funcția de președinte al consiliului de administrare. Angela i-a spus că nu mai poate face emisiunea, ea a plecat și din funcția de membră a consiliului de administrare”, a spus jurnalista TV8.

Fondatoarea TV a mai precizat că dacă au existat bănuieli despre o posibilă relație dintre Natalia Morari și Veaceslav Platon, atunci, paternitatea copilului a fost pentru toată lumea o „necunoscută”.

„Niciodată nu ne-am gândit că tatăl este Platon, pentru că Natalia de foarte multe ori ne-a povestit cum a făcut ea această procedură de fertilizare in vitro. Cu câteva zile înainte să se întâmple ce s-a întâmplat, eu am avut o comunicare cu cineva care este bine informat, nu este de la SIS, dar care mi-a spus că au fost efectuate verificări la clinicile private din Moldova și ea nu a făcut nicăieri această procedură și eu am întrebat-o: e corect, cum explici, tu ești șantajată? Ce se întâmplă? Și abia după acest mesaj, peste două zile, Natalia a venit și ne-a spus că tatăl este Platon. Ea ne-a confirmat și ne-a zis: îmi pare rău de un singur lucru că nu v-am spus mai devreme, atât. ”, a declarat jurnalista Mariana Rață.

Cât despre declarația publică a Nataliei Morari că ar fi fost șantajată de SIS…

„Când aduci astfel de acuzații trebuie să depui o plângere penală, din câte știu, plângere penală nu a urmat. Ea și nouă ne-a zis de acest șantaj de la SIS, noi am întrebat-o în ce constă și ea nu a putut să ne spună, deci eu tind să cred că nu a existat niciun fel de șantaj”, a mai spus jurnalista de investigații de la TV8, Mariana Rață.

loading...

Comments are closed.