Politic

VIDEO // Marina Tauber, discurs în engleză în plenul Parlamentului despre abuzurile PAS, adresat coraportorilor APCE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, le-a adresat un mesaj în limba engleză, în plenul Parlamentului, reprezentanților APCE, care au fost prezenți la ședință. Ea le-a atras atenția asupra abuzurilor pe care le comite puterea în raport cu deputații din opoziție și i-a îndemnat pe partenerii europeni să manifeste o atitudine critică în raport cu actuala guvernare, atunci când încalcă normele democratice și principiile statului de drept.

Potrivit Marinei Tauber, în prezent, opoziția parlamentară este lipsită de orice drepturi în Parlament și este ignorată în totalitate de majoritatea PAS. Până acum, toate inițiativele legislative din partea deputaților Partidului „ȘOR” au fost respinse din start, fără ca cel puțin să fie discutate.

Mai mult decât atât, ea a menționat că fracțiunea Partidului „ȘOR” a fost lipsită în mod abuziv de dreptul de a reprezentată în forurile de conducere ale legislativului și la Comisia Electorală Centrală, dar și de dreptul de a avea propriul reprezentant la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

În opinia Marinei Tauber, dacă situația va continua în același ritm, Republica Moldova riscă să se transforme într-un stat capturat de actualul partid de guvernământ.

Precizăm că, la ședința de ieri a Parlamentului, au participat coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, precum și Secretarul Comisiei de Monitorizare, Sylvie Affholder.

Vedeți mai jos discursul Marinei Tauber, adresat oficialilor europeni:

loading...

Comments are closed.