Politic

VIDEO // Marina Tauber, după ce a fost plasată în arest la domiciliu: ”Am înregistrat prima victorie, lupta, însă, continuă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Decizia Curții de Apel Chișinău de a fi plasată în arest la domiciliu este prima victorie înregistrată de echipa Partidului „ȘOR”, care a devenit și mai puternică. Lupta față de acțiunile guvernării PAS și a Maiei Sandu, dar și pentru o viață mai bună pentru cetățeni continuă.” Declarația a fost făcută de deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, imediat după pronunțarea hotărârii de către magistrații Curții de Apel de a fi plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Asta după ce timp 54 de zile s-a aflat în arest la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

„Este o decizie parțial îmbucurătoare. Îi mulțumesc, în primul rând, președintelui Ilan Șor, pentru susținere, dar și întregii echipe. Datorită susținerii tuturor oamenilor au trecut cele 54 de zile pe care le-am petrecut în penitenciar. Cu susținerea în continuare a oamenilor, noi vom câștiga. Mai exact, va avea de câștigat poporul Republicii Moldova. Astăzi, am înregistrat prima victorie”, a declarat Marina Tauber.

Avocații insistă că Marina Tauber este nevinovată și că trebuie să fie eliberată de orice măsură de arestare.

„Nu suntem de acord cu decizia de a o plasa pe Marina Tauber în arest la domiciliu. Considerăm în continuare că ea este nevinovată. Vina ei nu este demonstrată de procurori. Vom insista să fie eliberată de orice măsură preventivă. Totuși, decizia de azi deja reprezintă o victorie a avocaților în acest proces”, a precizat avocatul Aureliu Colenco.

Ulterior, Marina Tauber a stat de vorbă cu susținătorii ei și ai Partidului „ȘOR”, care, în timpul ședinței de judecată, au organizat un protest față de acțiunile guvernării și în cadrul căruia au cerut eliberarea Marinei Tauber și demisia Maiei Sandu.

„Noi vom continua să luptăm așa cum am făcut-o și până acum. După 54 de zile petrecute la pușcărie, vom lupta și mai mult, nu doar pentru mine, ci și pentru ca nimănui să nu i se întâmple ceea ce s-a întâmplat cu mine. Noi luptăm pentru binele țării noastre, pentru ca să fie prosperă. Echipa noastră este din ce în ce mai puternică și așa vom fi în continuare”, a accentuat Marina Tauber.

Înainte de a fi eliberată din arest, deputatul Marina Tauber a îndemnat cetățenii să iasă la protestul de duminică, 18 septembrie. Unul dintre scopurile acestui protest este de a declanșa alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

„Sper că la protestul din 18 septembrie voi fi alături de echipa noastră și de toți protestatarii. Maia Sandu trebuie să plece, deoarece anume din cauza ei și a guvernării PAS țara noastră se află în criză totală. Anume la indicațiile ei, eu și colegii mei suntem ținuți la pușcărie”, a mai menționat deputatul Marina Tauber.

loading...

Comments are closed.