Social

(video) Marșul Solidarității Presei: Jurnaliștii de la Chișinău cer acces liber la informație!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți jurnaliști s-au adunat astăzi în fața Parlamentului RM în semn de solidaritate față de colegii din presă. Astfel, Centrul pentru Jurnalism Independent, alături de alți reprezentanți a societății civile, particiă împreună la Marșul Solidarității.

Acest marș a început la Parlament, după care va continua la Președinție, apoi Guvern, ca într-un final, jurnaliștii să ajungă la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA). Jurnaliștii scandează „O presă liberă – O societate liberă”.

Totodată manifestanții cer instituțiilor publice să nu tergiverseze luarea unor decizii care ar facilita activitatea jurnaliștilor, să fie transparenți, să respecte dreptul jurnaliștilor la exprimare și să asigure accesul la informațiile de interes public.

Menționăm că Ziua Libertății Presei este consemnată în fiecare an pe 3 mai la nivel mondial. Această zi reprezintă o oportunitate pentru a evalua starea curentă a presei din toată lumea și din Republica Moldova, de a evidenția problemele și provocările cu care se confruntă jurnaliștii.

loading...

Comments are closed.