Social

VIDEO // Mașina unui polițist a fost furată de un minor și abandonată într-o curte din sectorul Botanica

Pinterest LinkedIn Tumblr

Recent, ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un minor în vârstă de 15 ani locuitor a capitalei, pentru răpirea unui automobil din curtea unui bloc de locuit.

În dimineața de 05 februarie, Inspectoratul de Poliție a sec. Centru, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, precum că din curtea blocului de locuit amplasat pe str. Anestiade, fost răpit automobilul de marca ,,Mercedes”. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de proprietarul în vârstă de 30 de ani, care a comunicat că a parcat unitatea de transport în curtea blocului, iar dimineața când a ieșit afară nu a mai gasit automobilul.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de depistarea automobilului, totodată fiind orientate toate subdiviziunile IGP. În urma măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat abandonat pe o stradă din sectorul Botanica.

Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 100 000 lei.

În cadrul acțiunilor de acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut și escortat la inspectorat. Totodată în cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vina, comunicând că a pătruns în automobil prin deteriorarea geamului. Ulterior găsind cheia de rezervă a răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat pentru furt.

Minorul se cercetează penal în stare de libertate, pentru răpirea mijlocului de transport, care conform legislației în vigoare el riscă închisoare de la 3 la 5 ani.

Automobilul aparaține polițistului INSP, Marcel Romaniuc.

sursa: Echipa.md

Citește și: FOTO // O tânără din Chișinău a dispărut fără urmă după ce a împrumutat de la prieteni câteva zeci de mii de euro

loading...

Comments are closed.