Alte știri

VIDEO // Medicii din Italia au operat de cancer un copil de 10 ani, în timpul unui concert de pian

Pinterest LinkedIn Tumblr

Medicii unui spital din Italia au realizat o operație de cancer la măduva spinării pentru un băiat de 10 ani, într-un mod cu totul aparte. Intervenția chirurgicală a avut loc în timp ce un pianist cânta la pian chiar în sala în care se desfășura intervenția extrem de complicată, scrie DIGI24.

Operaţia a avut loc luni în una dintre clinicile Ospedali Riuniti din Ancona, centrul Italiei. Mai multe mass-media au relatat despre procedură, iar o purtătoare de cuvânt a spitalului a confirmat informaţia, scrie Reuters, citată de Agerpres.

La pian a cântat Emiliano Toso, fost biolog molecular care a devenit muzician şi care crede în puterea terapeutică a muzicii acordate la o frecvenţă de 432 de hertzi şi nu la frecvenţa obişnuită de 440 de hertzi.

„A fost într-adevăr o experienţă magică”, a declarat Roberto Trignani, neurochirurgul care a condus operaţia de patru ore, citat de radioul public RAI.

Trignani a precizat că operaţia a fost încununată de succes. Muzica a părut să aibă efect asupra băiatului chiar dacă el se afla sub anestezie generală, a declarat medicul.

Din (scanarea creierului) am văzut că el parcă putea simţi muzica, deoarece atunci când muzica s-a oprit urma (de scanare) s-a modificat”, a mai spus chirurgul.

loading...

Comments are closed.