Politic

(video)Andrian Candu: Mi-ar plăcea să spun că, în anul 2017, nici un bărbat nu hărțuiește și nu bate femeia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, președintele Parlamentului, Andrian Candu a venit cu un mesaj de susținere pentru victimele violenței domestice și cu un apel de a opri în totalitate actele de violență casnică.

Andrian Candu spune că nu a aplicat niciodată violența nici fizică și nici verbală la adresa soției sale, iar aceasta la rândul său o-a răspun cu aceeași atitudine.”Eu respect femeia de lângă mine nu pentru că este doar mama copiilor mei. Eu îmi respect fiica și nu consider că îmi pierd timpul discutând cu ea, în loc să o bat pentru a mă face înțeles,” spune președintele Parlamentului în apelul său.

În același video, speakerul Parlamentului Republicii Moldova spune că și-ar dori să spună ” în anul 2017, nici un bărbat nu hărțuiește și nu bate femeia„. Însă adevărul e cu totul altul, femeile sunt bătute, omorâte în bătaie de către soții sau concubinii lor.

Apelul lui Andrian Candu nu se adresează doar victimelor sau făptașilor unui act de violență în familie. Martorii, persoane care bănuiesc că un vecin, prieten, cunoscut de-al lor suferă în urma violenței casnice, sau o aplică, aceștia sunt rugați să se adreseze organelor de luptă cu violența în familie.

Am organizat audieri în 10 raioane și am văzut că problema există în continuare. Deputații discută cu copii, cu primari, femei și polițiști. Vom continua să monotorizăm subiectul, dar cel mai important este să-l monotorizați și voi. Suntem obligați să ne implicăm, să alertăm poliția, să sprijinum femeile și să le ajutăm să depășească statutul de victimă. Această problemă ne privește pe noi toți și faptul că eu nu-mi bat soția nu-mi dă dreptul să stau deoparte. Nu stați nici voi!” spune Andrian Candu în mesajul său de pe Facebook.

Reamintim că în 2016, Parlamentul Republicii Moldova s-a angajat să organizeze activități menite să trezească conștiința publică în fața problemei violenței în familie. Chiar a fost formată o platformă comună de dialog a femeilor deputate care lucrează pentru perfecționarea cadrului legislativ ce ar permite excluderea acestui fenomen, precum și altora, care discriminează femeia.

loading...

Comments are closed.