Alte știri

VIDEO // Migrație ilegală în perioada pandemiei. Ar fi implicate persoane publice și agenți economici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Serviciului Protecție Internă şi Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au documentat acțiunile pretins ilegale ale unor persoane publice și agenți economici.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, au fost documentate acțiunile ilegale ale persoanelor implicate în organizarea traversării frontierei de stat cu România, cu eschivarea de la respectarea măsurilor prevăzute de starea urgență în sănătate publică declarată în consecința pandemiei generate de virusul SARS – CoV – 2.

În speță, la 05.08.2020, în postul vamal „Leușeni-Albița”, de către angajații SPIA al MAI, în comun cu PCCOCS, în cadrul cauzei penale inițiate conform elementelor componenţei de infracţiune prevăzute de art. 3621 alin. (3) lit.a) Cod penal (organizarea migrației ilegale, săvârşită de un grup criminal organizat), au fost efectuate percheziții.

 În consecință, au fost ridicate obiecte, telefoane mobile, documente, mijloace bănești și suporturi informaționale.

 Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă  pedeapsă cu amendă în mărime de la 300 la 600 unităţi convenţionale  sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.

 Consecvent, urmează a fi întreprinse măsuri speciale de investigaţii și acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane în comiterea ilegălităţilor menţionate.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor și a diminua potențialul de diseminare a virusului SARS-CoV-2.

 Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

loading...

Comments are closed.