VIDEO // Ministerul Afacerilor Externe intervine în cazul autocarului blocat la frontiera cu Lituania

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe informează că grupul de copii al corului “Rapsodia” continuă drumul spre casă în siguranță.

În urma demersurilor MAE, autoritățile lituaniene au emis la prima oră o autorizație de călătorie pentru autocarul în care se afla corul – documentul care lipsea și fără care nu este permis tranzit prin teritoriul Lituaniei. Copiii și adulții care îi însoțesc au primit tot ajutorul necesar, inclusiv prânz cald.

Ambasadele Republicii Moldova din Vilnius și Minsk au intervenit imediat după semnalarea problemei și au cooperat cu partea lituaniană pentru a asigura o soluție rapidă.
Reiterăm recomandarea de a verifica validitatea actelor personale și autorizația transportatorilor înainte de a călători.

Știrea inițială:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că a intervenit în situația autocarului moldovenesc blocat la frontiera cu Lituania din cauza lipsei de licență a transportatorului, caz despre care au scris unele surse mass-media.

Potrivit MAE, trecerea autocarului nu a fost autorizată din cauza ordonanței guvernului lituanian cu privire la regimul de trecere a frontierei. Ambasada Republicii Moldova din Vilnius este în contact permanent cu autoritățile lituaniene de frontieră pentru a facilita o soluționare rapidă a situației și a obține autorizația necesară în cel mai scurt timp posibil.

MAE precizează că siguranța cetățenilor moldoveni este o prioritate și se angajează să le asigure trecerea frontierei fără întârzieri. De asemenea, MAE recomandă tuturor cetățenilor să se asigure, înainte de orice călătorie, de validitatea actelor personale, dar și de faptul că transportatorul ales este autorizat și respectă toate normele de siguranță și legalitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share