VIDEO // Ministrul MAI a fost nevoit să prezinte explicații publice, după declarația deplasată a deputatului Dan Perciun

”Din respect pentru corecta informare atât a colegilor mei, cât și a opiniei publice, țin să subliniez că nu există nicio inițiativă legislativă legată de mărirea vârstei de pensionare a angajaților din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis astăzi Ana Revenco, ministru al Afacerilor Interne, după declarația deplasată a deputatului PAS Dan Perciun despre majorarea vârstei de majorare în privința angajaților din structurile de forță.

”Consider că interesele politice – atât ale Guvernării, cât și ale Opoziției – trebuie să se reflecte în proiecte legislative în cadrul Parlamentului Republicii Moldova și nu în dezinformări răspândite de anumiți politicieni aflați în goana recuperării ratingului electoral. Pe această cale îi informez pe toți colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne că orice inițiativă legislativă va trece printr-un proces intern de consultări iar pentru a fi luată o decizie sub acest aspect un rol foarte important îl vor avea – așa cum este și firesc – opiniile angajaților MAI”, a explicat Revenco.

Amintim că PAS-ul președintelui Maia Sandu planifică să majoreze vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță. Anunțul a fost făcut de către deputatul PAS Dan Perciun la un post privat de televiziune.

„Noi avem astăzi pensionari la vârsta de 32 de ani. Persoane, care lucrează în Penitenciare, unde se calculează un an lucrat – cât trei. Sunt asemenea lucruri, care trebuie corectate și care afectează sustenabilitatea sistemului. Și, odată corectate, vor reduce un pic din presiune. Noi ținem cont de toate aceste aspecte”, a declarat Dan Perciun.

Total
0
Shares
Total
0
Share