Social

VIDEO // Minor cercetat penal pentru furturi. Ce riscă acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un minor în vârstă de 16 ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de către ofițerii de investigație a sec. Râșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea a două cazuri de furt.

În primul caz minorul a intrat într-o farmacie amplasată pe str. Ismail și profitând de faptul că angajata farmaciei era ocupată, acesta pe ascuns a sustras telefonul mobil de model ,,Samsung Galaxy A40″, după care cu bunul sustras a părăsit locul infracțiunii. Prejudiciul cauzat doamnei în vârstă de 46 de ani constituie 5 000 lei.

În al doilea caz individul prin acces liber a pătruns în  Centrul de Sănătate Publică  situat str. B.P.Hașdeu și din biroul pazei, din geantă a sustras mijloace bănești în sumă de 1 000 lei și un telefon de model „Huawei” . Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 2 500 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția comunicând că telefoanele mobile a reușit să le comercializeze prin intermediul aplicației ,,Telegram”, astfel obținând un profit în sumă de 2 000 lei.

Actualmente minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.