Alte știri

(video) Moldoveanul Radu Rățoi – campion internațional de acordeon! În mâinile sale instrumentul prinde la viață

Pinterest LinkedIn Tumblr

Radu Rățoi este un tânăr artist moldovean care a ocupat prima poziție la un campionat internațional de acordeon care s-a desfășurat în Lituania. El a devenit astfel primul cetăţean al ţării noastre, care a reuşit să câştige acest concurs prestigios. La competiţie au participat aproape 100 de tineri artişti din întreaga lume.

Radu Răţoi a început să studieze acordeonul încă de la vârsta de şapte ani. Până la 20 de ani, tânărul a reuşit să adune în palmaresul său zeci de diplome şi cupe de la diverse concursuri, inclusiv din străinătate.

În prezent, tânărul studiază la Academia de Muzică din Copenhaga, Danemarca. El spune şi-a dorit de foarte mult timp să participe la Campionatul de acordeon din Kaunas, Lituania.

La competiţia internaţională din Lituania au participat aproape 100 de tineri artişti din întreaga lume. Radu Raţoi s-a clasat pe primul loc la Senior Coupe Mondiale şi la Senior Virtuoso Entertainment.

Concursul internaţional la acordeon din Kaunas, Lituania, a ajuns la cea de-a 71 ediţie şi s-a desfăşurat timp de cinci zile. Campionatul a fost organizat de Confederația Internațională a Acordeoniștilor.

loading...

Comments are closed.