Alte știri

(video) Momentul când câinii specializați ai Vămii depistează 30 de mii de țigarete nedeclarate!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că încă două tentative de scoatere ilegală din țară a țigaretelor au fost prevenite de vameși cu ajutorul câinilor specializați. În total, au fost reținute 29.820 de țigarete de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al RM.

Prima reținere a fost raportată aseară, 25 aprilie, de către vameșii de la Costești, urmare a controlului efectuat asupra unui microbuz de pasageri și colete care pleca în Franța. În urma reacției câinelui Vămii, aceștia au demontat pereții vehiculului, unde au depistat un lot impunător de țigarete. Produse din tutun au fost găsite și în roata de rezervă. Cantitatea totală reținută se ridică la 25.820 de țigarete.

Marfa și microbuzul au fost reținute pentru continuarea cercetărilor, bărbatul urmând să achite și o amendă.

Alte 4.000 de țigarete nedeclarate au fost reținute, azi-dimineață, de către vameșii de la Aeroport. Produsele din tutun au fost depistate în valiza unui pasager al cursei Chișinău-Londra. Prezența acestora a fost semnalată de scaner, fiind confirmată și de reacția patrupedului Serviciului Vamal.

Întregul lot a fost reținut, iar persoana care le-a tăinuit de la controlul vamal a achitat o amendă de 3.250 de lei.

Amintim că, miercuri, 24 aprilie, vameșii de la Cahul au depistat într-un microbuz de pasageri și colete 15.200 de țigarete nedeclarate, care urmau să ajungă în Marea Britanie.

loading...

Comments are closed.