Alte știri

VIDEO // Momentul în care oamenii sunt scoși de sub dărâmături, la Izmir. 20 de clădiri s-ar fi prăbușit după cutremur

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproximativ 20 de clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir în urma cutremurului puternic produs vineri în Marea Egee, resimţit în Turcia şi Grecia.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit autorităților turce, citate de CNN Turk, mai multe persoane au fost scoase de sub dărâmături, rănite. Pe Twitter au apărut imagini video cu o persoană cu sânge pe față, purtată pe brațe de câțiva oameni, în timp ce mulțimea aplaudă.

Patru persoane au murit și 120 au fost rănite la Izmir.

Un cutremur de suprafaţă 7,0 grade a avut loc vineri în Marea Egee, în apropierea Insulei Samos (Grecia), conform Institutului american de Geofizică (USGS). Seismul a avut loc la adâncimea de doar 10 kilometri. Potrivit autorităţilor din Grecia şi Turcia, cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade.

Seismul a fost resimţit puternic în zone din Turcia şi Grecia.

În oraşul turc Izmir s-au prăbuşit mai multe clădiri, a anunţat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, citat de cotidianul Hurriyet. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi imediat după cutremur.

În Grecia au fost semnalate daune la unele imobile de pe insulele Samos şi Chios și imediat după seism s-a produs un tsunami de mici dimensiuni.

loading...

Comments are closed.