Alte știri

VIDEO // Momentul în care șeful IGP îl salvează pe unul dintre copiii luați ostatici la Mereni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat de 25 de ani din satul Mereni, raionul Anenii Noi, a fost reținut în această dimineață cu ajutorul ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu și al unui echipaj „Fulger” după ce, fiind în stare de ebrietate, și-a luat copiii ostatici.

După intervenția lui Sergiu Paiu, care a sărit să salveze copilul, au intervenit și angajații „Fulger”. Bărbatul a opus rezistență, iar mascații au tras un șir de focuri de armă în plan vertical, reușind până la urmă să-l încătușeze pe agresor, scrie Politics.MD. În timpul operațiunii de salvare, un angajat al poliției a fost rănit, având nevoie de îngrijiri medicale.

„Viața de polițist este una extrem de imprevizibilă. Niciodată nu se știe cum poate sfârși o operațiune, mai cu seamă când e vorba de luare de ostatici. Uneori, ai la dispoziție secunde numărate pentru a lua decizia cea mare și de a-ți pune propria viață în pericol pentru a salva un om. Astăzi, însă, a fost vorba despre viețile a 3 copii…” a scris șeful IGP pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Sergiu Paiu a ținut să le mulțumească angajaților IGP pentru intervenția promptă și profesionistă din timpul eliberării ostaticilor și l-a asigurat pe comisarul-șef rănit că are parte de toată susținerea Inspectoratului General al Poliției.

„Stimați colegi, angajați ai IGP, ai Inspectoratului Național de Investigații, ai IP Anenii Noi și ai BPDS ”Fulger”, vreau să vă mulțumesc din suflet. Am demonstrat că împreună putem face față în cele mai dificile situații. Vreau să îi mulțumesc și dlui ministru Pavel Voicu pentru intervenția personală. Totodată, vreau să îl asigur pe colegul meu, Igor Zglavuța, șef-adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, comisar-șef, rănit în timpul operațiunii de toată susținerea mea personală și a Inspectoratului General al Poliției” a mai scris Paiu.

Amintim că un bărbat din Anenii Noi, fiind în stare de ebrietate, și-a luat ostatici proprii copii de unu, patru și respectiv șapte ani, spunând că îi va pune în pericol dacă mama lor nu se întoarce acasă. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru „luare de ostatici” a „două sau mai multe persoane”, inlcusiv „în privinţa unui minor” iar bărbatul a fost reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 6 la 12 ani de închisoare cu (sau fără) amendă în mărime de la 850 la 1.350 unităţi convenţionale.

Atenție, imaginile video vă pot afecta emoțional:

loading...

Comments are closed.