Externe

(video) Momentul în care un avion este lovit de fulger

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pilotul unui avion militar F-18, care aparține Kuweitului, s-a speriat teribil, după ce aparatul de zbor a fost lovit de un fulger.

Incidentul a avut loc la mii de metri altitudine. Pilotul aflat la manșă a fost luat prin surprindere de descărcarea electrică, scrie Libertatea.ro.

Viper, militarul care pilota avionul, a sărit în scaun din cauza șocului și a zgomotului puternic. Scena a fost filmată de camera video de la bordul aparatului de zbor și a fost făcută publică de Jack Barquist, un pilot american, notează Daily Mail. 

Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare și au fost vizionate de peste 150.000 de persoane. Pilotul s-a ales doar cu o sperietură, însă avionul militar s-ar fi avariat în urma incidentului. „Avionul a fost avariat, însă nu știm cât de grav. Viper este bine, dar spune că este foarte obosit în urma incidentului„, a explicat Jack Barquist, conform sursei citate.

Potrivit The Aviationist, un bombardier de tip B-52 Stratorfortress al aviației Statelor Unite a fost lovit de fulger, iar una dintre aripi a fost distrusă, avaria fiind descoperită de piloți numai după ce au aterizat în Louisiana.

loading...

Comments are closed.