Alte știri

VIDEO // Momentul în care un avion sparge bariera sunetului deasupra Parisului

Pinterest LinkedIn Tumblr

O violentă detonare a fost auzită miercuri la przânz, la Paris şi în regiunea Île-de-France, care le-a provocat îngrijorare şi întrebări multor parizieni, relatează AFP.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prefectura Poliţiei Parisului a anunţat ulterior pe Twitter că a fost vorba despre un avion de vânătoare care a depăşit pragul vitezei sunetului în timp ce trecea deasupra capitalei Franței.

Forţele aeriene franceze au confirmat intervenţia unui avion de tip Rafale în ajutorul unei aeronave cu care a pierdut contactul.

”În cadrul unei misiuni de interceptare, avionul a depăşit pragul vitezei sunetului”, a anunţat ministrul Armatelor Florence Parly, aflată într-o vizită la Riga, capitala Letoniei, citată într-un mesaj pe Twitter de o jurnalistă de la postul TF1, potrivit News.ro.

Zgomotul s-a auzit și pe arenele de la Rolland Garos, unde se disputa partida dintre Stanislals Wawrinka și Dominik Koepfer. Camerele au surprins reacția celor doi jucători, care s-au oprit din joc pentru câteva secunde, fiind nedumeriți de unde s-a auzit “explozia”.

Prefectura Poliţiei Parisului i-a îndemnat pe parizieni la calm şi le-a cerut să nu blocheze liniile telefonice de urgenţă.

”Acest tip de misiune are loc atunci când un avion intră în mod voit sau nevoit într-un spaţiu aerian reglementat”, a precizat într-un mesajpostat pe Twitter jurnalista.

loading...

Comments are closed.