Alte știri

(Video) Momentul în care un parlamentar o strânge de gât o activistă civică!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția a deschis un dosar după un incident înregistrat joi noaptea. Acesta îl are în prim plan pe un parlamentar în ipostaza nedorită de agresor.

Ancheta a început după ce pe rețelele sociale au apărut imagini în care parlamentarul conservator Mark Field bruschează o femeie, o izbește apoi de un perete și o prinde cu mâinile de gât. Femeia este activistă Greenpeace și protestase la dineul conservatorilor cu privire la schimbările de mediu, relatează The Guardian.
 
Mark Field, care este și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe britanic, și-a cerut scuze și a spus că se va adresa Guvernului cu privire la incident. Field a încercat să-și justifice gestul, spunând că a acționat instinctiv, crezând că femeia este înarmată. Vineri, el a fost suspendat din funcție.
 
Militanta purta o rochie roșie de seară, peste care a pus o centură cu mesajul „Urgenţă climatică”. A intrat în sală și a început să se plimbe în jurul meselor. Mark Field s-a ridicat brusc când ea a trecut pe lângă el şi a imobilizat-o brutal lipind-o de o coloană de piatră, apoi a apucat-o de ceafă şi a dat-o afară din încăpere, așa cum se vede în filmare.
 
„Am fost şocaţi de imaginile cu un deputat şi secretar de stat agresând unul dintre manifestanţii noştri paşnici”, a reacţionat Greenpeace.
loading...

Comments are closed.