Alte știri

VIDEO // Momentul întâlnirii astronauților misiunii SpaceX cu colegii de pe Stația Spațială Internațională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astronauții Bob Behnken (49 de ani) și Doug Hurley (53 de ani) aflați la bordul capsulei Crew Dragon au intrat duminică, în jurul orei 20:20, ora României, în Stația Spațială Internațională unde au fost primiți de colegii lor astronauți, un american și doi ruși. A fost un moment emoționant, iar pentru SUA sunt momente istorice. Este pentru prima oară când NASA a trimis în spaţiu astronauţi la bordul unei navete aparținând unei companii private.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Primul care a pătruns la bordul ISS a fost Bob Behnken. S-a îmbrățișat cu Christopher Cassidy, astronautul american aflat la bord, și apoi cu cei doi cosmonauți ruși. A urmat Doug Hurley, după care cei cinci s-au așezat pentru poza de grup. Noii veniți erau îmbrăcați în tricouri negre, în timp ce colegii aflați la bordul ISS aveau combinezoane.  Hurley părea foarte transpirat și a avut nevoie de un șervețel pentru a-și șterge fruntea.

Astronauții, aflați în imponderabilitate, s-au îmbrățișat și și-au dat mâna, apoi au făcut o poză de grup și au vorbit cu centrul NASA de la Cape Canaveral. Le-au povestit experților cum a decurs zborul și cum s-a comportat capsula Crew Dragon. O conferință de presă transmisă direct din spațiu. Iată imaginile:

Sursa: digi24.ro

loading...

Comments are closed.