VIDEO // Municipiul Bălți are dreptul legal la veniturile din înregistrarea automobilelor companiilor chișinăuiene, a declarat primarul Petkov

Primarul de Bălți, Alexandr Petkov, a declarat că filialele din Bălți ale companiilor înregistrate în capitală fac uz de impozitele locale, dar plătesc impozitul rutier în Chișinău.

La o ședință cu administratorii întreprinderilor municipale, Petkov s-a adresat reprezentantului „Bălți Gaz”, care a venit la ședință pentru prima dată timp de ultimii câțiva ani. Primarul a declarat că, dacă se va confirma informația că transportul auto al acestei întreprinderi este înregistrat în Chișinău, și nu în Bălți, atunci se va discuta altfel.

„Toată lumea trebuie să plătească impozitele acolo unde își desfășoară activitatea”, a declarat Petkov. „Automobilele companiilor înregistrate în Chișinău plătesc impozitul rutier în Chișinău, utilizând totodată drumurile din Bălți. Acest lucru nu este corect față de locuitorii orașului nostru”.

Primarul a explicat că, plătind acest impozit în Bălți, cheltuielile companiilor nu se vor majora, dar banii vor merge în bugetul municipal și vor fi utilizați pentru repararea drumurilor din Bălți.

„Cu toții dorim să avem drumuri bune”, a concluzionat Petkov. „Voi trăiți în Bălți și ar trebui să iubiți acest oraș”.

Potrivit legislației moldovenești, impozitul rutier se plătește în funcție de locul de înregistrare a vehiculului.

Total
1
Shares
Total
0
Share