Politic

(VIDEO) Năstase este gata să pună batista pe țambal împreună cu Dodon și Usatîi, dar refuză categoric orice alianță cu PDM!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a declarat într-un interviu pentru portalul Tribuna.md, că formațiunea pe care o conduce, în cazul în care va accede în Parlament, nu va face alianță cu PDM.

„Am mai spus şi reiterez: vrabia mălai visează şi calicul praznic… Noi, forţele realmente pro-europene, vom spori capacitatea noastră de a ne consolida si organiza în aşa fel, încât să schimbăm radical clasa politică, să debarcăm regimul oligarhic şi să-i tragem la răspundere, printr-o justiţie independentă şi imparţială, pe cei care au uzurpat puterea, au sărăcit şi au furat ţara! Consolidarea forţelor realmente pro-europene este chezăşia succesului nostru şi facem tot posibilul ca ea să se întâmple cât mai repede posibil”, a declarat Năstase.

Din interviul dat, nu este clar nici dacă Platforma DA va merge sau nu într-un bloc comun cu PAS-ul Maiei Sandu. Și asta pentru că cei doi lideri ai opoziției au condiții opuse pentru formarea eventualului bloc electoral. În timp ce Maia Sandu condiționează formarea listei comune după precedentul prezidențial, adică prin sondaje de opinie, atunci Năstase vrea să fie aplicat criteriul parității și egalității.

„Din păcate oferta noastră a fost tratată selectiv de către colegii de la PAS, care s-au concentrat doar pe scrutinul prezidenţial, pe care l-au condiţionat de un singur criteriu de identificare a candidatului comun, şi anume sondajul… Această abordare necesită, însă, un răspuns exhaustiv cu privire la criteriile de reciprocitate şi paritate, de conjugare a eforturilor, resurselor financiare şi logistice, cu privire la activităţile comune şi implicarea celor mai buni şi mai activi oameni”, a mai declarat Năstase.

Telegraph Moldova amintește că Andrei Năstase avea o altă viziune pre-electorală în iarna anului 2016. Atunci președintele Platformei DA a declarat în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV, că este gata să pună batista pe țambal ce ține de cursul european al Republicii Moldova și chiar are în acest sens o înțelegere cu Igor Dodon, pe atunci președintele PSRM și Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, ambii fiind politicieni pro-ruși care au declarat în repetate rânduri că vor anula Acordul de Asociere cu UE, atunci când vor veni la guvernare.

Conform ultimului sondaj făcut la comanda IDIS Viitorul, președintele Platformei DA, Andrei Năstase se bucură de încrederea a 1% din populație, iar în caz de alegeri, formațiunea pe care o conduce nu ar trece pragul electoral. Mai mulți analiști politici spun că anume din această cauză Maia Sandu nu poate accepta condițiile de partitate impuse de Năstase.

 

 

loading...

Comments are closed.