Alte știri

VIDEO: Nașul de cununie al lui Dodon este director economic la Metalferos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sergiu Catană, nașul de cununie al președintelui Igor Dodon, este director economic la Metalferos din anul 2007. Despre acest lucru a recunoscut chiar Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Dodon a mai declarat că nu discută despre politică la un pahar de vin cu nașul său de cununie.

Moderatorul emisiunii, Gheorghe Gonța, l-a întrebat pe Dodon dacă este adevărat că nașul său de cununie ar putea fi demis în curând.

În replică, Dodon a declarat că nu vede nici o problemă în intențiile Ministerului Economiei de a demite pe toți de la Metalferos, indiferent de nași sau fini. Dar despre nașul său, Dodon a accentuat că este o persoană profesionistă și nu a fost implicat în nici o schemă murdară.

Sergiu Catană a ajuns director financiar la „Metalferos” în 2007, la scurt timp după ce finul său de cununie, Igor Dodon, a fost numit ministru al Economiei. În 2013, șeful de atunci al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, a dezvăluit o schemă de evaziune fiscală și spălări de bani, de aproximativ 700 de milioane de lei, la compania cu pricina. Vicol a fost reținut pentru suspiciuni de abuz în serviciu şi de imixtiune în viaţa privată a unei subalterne, nereușind să dezvăluie detalii despre schema descoperită. „Metalferos” este considerat drept cel mai mare exportator de metale feroase și neferoase din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.