Alte știri

VIDEO // Natalia Morari, despre maternitate și revenirea la muncă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prezentatoarea TV8 Natalia Morari va reveni la muncă pe 25 mai, la scurt timp după ce a devenit mamă de băiat. Jurnalista spune că foarte conștient a făcut pasul spre a deveni mamă, iar acum se bucură din plin de această etapă a vieții sale.

„Eu foarte conștient am abordat tot procesul ăsta de sarcină și pe urmă de perioada post naștere, eu nu am avut așteptări că totul va fi roz, așa cum apare în majoritatea pozelor de pe Instagram. Eu am avut ca și toate mamele și nopți nedormite și stări și disperare când el plânge ore la rând pentru că are colici și tu nu știi ce să mai faci. A fost totul. Când nu ai așteptări nu ai nici dezamăgiri. Probabil totul e așa cum m-am așteptat să fie, e complicat, dar e frumos în același timp”, spune Natalia.

După ce a devenit mamă spune că și-a cerut scuze de la mama ei pentru că a înțeles efortul și sacrificiul pe care îl face o femeie pentru copilul său.

DOC EXCLUSIV // Președinția a deschis accesul pentru KAS la ”Secretul de stat” și continuă să ascundă unele informații importante

„A fost un moment când eu pur și simplu m-am apropiat de ea și mi-am cerut scuze pentru tot, absolut tot în viața asta. Eu nu am făcut lucruri urâte, dar eu am supărat-o ca orice copil și continui să o supăr. Și după ce eu am trăit primele săptămâni cu Rem și am văzut ce-i asta și ce fac mamele pentru copii lor, la câte lucruri renunță… Asta e complicat, înțelegi, chiar dacă tu nu faci sacrificii, tu oricum îți dedici 99 la sută din timp propriului copil, noi asta nu ținem minte, nouă ne pare că iată am crescut, am apărut, am căzut din pod și gata. Și eu mamei i-am mulțumit și mi-am cerut scuze pentru toate cazurile în care am supărat-o și îi spuneam: Mamă dacă eu aș ști prin tot ce ai trecut tu cu mine, eu acum trec prin asta cu el, eu mă comportam altfel”.

Fiind o persoană publică, nașterea a devenit un moment de interes din partea societății, în context Natalia mărturisește că a rămas șocată și dezamăgită de complexele în care noi trăim. „La noi lumea crede că înainte să faci un copil, tu trebuie să ieși din biserică cununată și să fii căsătorită, altfel tu dreptul să ai un copil nu-l ai pur și simplu. Pe mine asta m-a șocat, de aceia eu într-un fel am deschis parantezele”, explică tânăra mamă relatând că s-a decis să aibă un copil conștient și analizând foarte bine situația.

„Ca orice femeie mă gândeam că dacă Dumnezeu îmi va trimite eu voi naște, dar el nu-mi trimitea, nu-mi trimitea și nu-mi trimitea și eu de vreo doi trei ani am început să mă gândesc foarte mult la asta. Eu am început să cred că ceva nu este ok cu mine, și inclusiv înainte de a porni tot procesul ăsta, eu am dat toate analizele, crezând că nu sunt fertilă, pentru că la vârsta de 36 de ani să nu prinzi sarcina niciodată… Eu înțelegeam psihologic că ani înaintate nu voi fi pregătită să construiesc o nouă relație … și m-am gândit că risc să ajung la 40 de ani și să nu am un copil”, relatează Natalia spunând că acum este o mamă fericită și a ajuns să înțeleagă că a apărut cineva în viața sa care „e pe primul loc, iar toate interesele mele, inclusiv ceea ce am făcut până acum devine secundar”.

Jurnalista a anunțat că marți, 25 mai, este și ziua când revine la muncă. „Deocamdată revin cu două emisiuni pe săptămână, nu voi reuși să fac față graficului vechi și din septembrie deja voi reia regimul obișnuit de muncă”. Natalia spune că a fost puțin judecată pentru decizia de a reveni la muncă la aproape două luni de la naștere, însă spune ea: „eu nu sunt doar mamă, eu continui să fiu jurnalist, să-mi pese de ceea ce se întâmplă în țară, eu îmi iubesc meseria… și am decis să revin”.

Citește și: DOC EXCLUSIV // Președinția a deschis accesul pentru KAS la ”Secretul de stat” și continuă să ascundă unele informații importante

loading...

Comments are closed.