VIDEO // Natalia Parasca, președintele Partidului “Renaștere”, acuză guvernarea de atacuri la adresa Găgăuziei: “Ei cer în mod deschis lichidarea!”

Natalia Parasca, președintele Partidului „Renaștere”, a acuzat activiștii plătiți și provocatorii partidului de guvernare că au îndreptat atenția către autonomia găgăuză, cerând lichidarea acesteia și îndemnând găgăuzii să-și părăsească țara, scrie sinteza.org

Liderul partidului a subliniat că aceste acțiuni reprezintă o încălcare flagrantă a Constituției, care garantează statutul juridic special al Găgăuziei.

Ea a catalogat aceste acțiuni drept o amenințare la adresa națională și a cerut instituțiilor statului să acționeze pentru a proteja drepturile și identitatea UTA Găgăuzia.

Parasca a făcut apel către comunitatea internațională să se implice în rezolvarea acestei situații, menționând că este obligatoriu de respectat autonomia și diversitatea etnică în Republica Moldova.

„Activiștii plătiți și provocatorii partidului de guvernămînt au ales o nouă țintă – autonomia găgăuză. Ei cer deja în mod deschis lichidarea Găgăuziei, iar găgăuzilor – să-și facă bagajele și să părăsească țara. Constituția, care garantează statutul juridic special al Găgăuziei, nu este lege pentru ei”, a declarat președintele partidului.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share