Social

VIDEO // Nemerenco, supărată pe moldovenii infectați de COVID: Cheltuim până la 150 mii lei pentru tratarea fiecărui pacient nevaccinat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Sănătății susține că Guvernul cheltuie banii ”în van” pentru tratarea pacienților COVID-19 care nu s-au vaccinat. Ala Nemerenco a declarat, la postul public de radio, că un infectat cu coronavirus care ajunge la reanimare poate să coste statul până la 150 de mii de lei.

”Toți acești oameni care aleg să se îmbolnăvească, este decizia lor, ei de fapt impun niște cheltuieli enorme, pe care toți ceilalți care s-au vaccinat, care au un comportament înțelegător față de situația pandemică, duc cheltuielile pe spatele lor, fiindcă este o povară financiară extraordinară. Pacienții care se află la terapia intensivă, în dependență de spitalul în care se află, ajunge să coste un caz de terapie intensivă de la 20 de mii de lei uneori până la 150 de mii de lei un singur pacient. Noi cheltuim acești bani în van, deoarece cineva are tupeul și încăpățânarea să nu dorească să se vaccineze”, a spus ministrul.

loading...

Comments are closed.