(Video) Nicolae Ciubuc: De acum agricultorii moldoveni pot solicita finanțare pentru investiții! 120 de milioane de euro, puși la dispoziție

Nicolae Ciubuc, De acum agricultorii moldoveni pot solicita finanțare pentru investiții! 120 de milioane de euro, puși la dispoziție, ministerul agriculturii, guvernul filip, pdm plahotniuc, republica moldova, alegeri 2019, parlament chisinau

Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții au decis asupra extinderii domeniilor eligibile în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”. Despre acest lucru a anunțat astăzi ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc.

“Anunțăm o veste bună! Agricultorii pot solicita finanțare pentru investiții în legumicultură, cultivarea strugurilor de soiuri tehnice și vinificației, floricultură, (inclusiv plante medicinale și cele folosite la producerea uleiurilor esențiale), arhitectură peisagistică și turism rural”, a spus Nicolae Ciubuc.

În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” 120 milioane Euro sunt destinați investiţiilor în tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru fructele, legumele, vinurile și pomușoarele moldoveneşti, iar extinderea ariilor de finanțare va spori crearea condiţiilor favorabile pentru restructurarea lanţului valoric al sectorului horticol din Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share