Social

(video) Nu vor mai strânge gunoiul în saci de polietilenă, locuitorii din Căușeni vor primi gratuit containere, aduse din Polonia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Locuitorii orașului Căușeni vor primi gratuit de la primărie pubele pentru colectarea deșeurilor menajere. Un tir încărcat cu o mie de astfel de containere a fost descărcat zilele acestea la ÎM Salubrizare și amenajare, iar în viitorul apropiat ele urmează să ajungă în gospodăriile căușenenilor.

Deocamdată încă nu se cunoaște regulamentul de distribuire, cert este că pubelele vor înlocui sacii și vasele metalice încărcate cu gunoi de pe la porțile gospodarilor, transmite postul local de televiziune Studio-L.

Pubelele au o capacitate de 80 de kg și au fost aduse din Polonia. Vasele nu sunt noi, ele au fost utilizate câțiva ani de către polonezi, însă starea acestora este una foarte bună spun angajații de la salubritate.

Inițiativa de a distribui containere cu gunoi locuitorilor orașului Căușeni vine din partea Primăriei care a alocat pentru acestea aproape 250 de mii de lei. Totuși beneficiarii acestor containere vor trebui să încheie un contract cu ÎM Salubrizare și amenajare, iar pubela va fi distribuită gratuit, totuși în cazul deteriorării acesteia partea contractată va trebui să restituie valoarea acesteia primăriei. Potrivit ÎM Salubrizare și Amenajare cele o mie de pubele vor acoperi doar o parte din necesarul orașului Căușeni, asta pentru că în urbă există peste 3 mii de case la sol.

loading...

Comments are closed.