Social

VIDEO // O cruce de peste 35 de kilograme risca să cadă de pe o biserică din satul Taraclia

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața zilei de 8 septembrie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat o misiune neobișnuită pentru localnicii satului Taraclia, raionul Căușeni.

Salvatorii au demontat și coborât de la înălțimea de 29 m o cruce care risca să cadă în orice moment. Construcția s-a dezmembrat  în urma vânturilor și reprezenta un pericol eminent pentru enoriașii lăcașului de cult.

La fața locului au intervenit 4 echipaje de salvatori și pompieri, iar la coborârea crucii au lucrat și alpiniștii din cadrul Detașamentului Regional Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Pentru a efectua operațiunea în siguranță, pompierii au utilizat mai multe unități de tehnică, echipament specializat , dar și autoscara de model BRONTO din dotarea IGSU, care are capacitatea de a fi desfășurată la o înălțime de peste 70 metri.

Operațiunea a durat o oră, timp în care crucea cu greutatea de peste 35 de kg și înălțime de 1,5 m a fost demontată și coborâtă de pe cupola bisericii. Aceasta ar putea fi fixată pe cupolă, doar după ce va fi reparată și nu va reprezenta pericol.

loading...

Comments are closed.