Alte știri

VIDEO // O fabrică din Soroca s-a reprofilat pentru a coase combinezoane anti-COVID

Pinterest LinkedIn Tumblr

O fabrică de confecții din Soroca a renunțat la producerea huselor pentru automobile și a început să coase combinezoane și halate împotriva noului coronavirus.

Zilnic, angajații de aici produc până la opt mii de bucăți. Echipamentele de protecție ajung să fie utilizate de medicii din Republica Moldova, dar și de alți angajați supuși riscului de infectare cu COVID-19.

„În luna aprilie am cusut și vândut circa 50 de mii de combinezoane, pentru a face față cererii de pe piața internă. Acum, în depozit avem 20 de mii de echipamente de protecție care își așteaptă cumpărătorul. Am produs primele 10 mii de halate. Acum, coasem câte 5-8 mii de halate în fiecare tură, a declarat Oxana Martîniuc, directorul fabricii de confecții din Soroca

La fabrica din Soroca, cu capital italian, echipamentul de protecție este cusut dintr-o țesătură specială și după o tehnologie nouă.

Țesătura noastră este formată din trei straturi. Avem un strat care este protector, un strat nețesut, iar între ele un strat de țesătură care permite acesteia să respire. Pentru crearea echipamentului nostru de protecție folosim mașini speciale, mașini de sudură care folosește mașina cu ac. E o mașină care lipește țesătura, a spus Natalia Crăciun, manager de producție.

În procesul de coasere a echipamentelor de protecție sunt antrenați peste 500 de angajați ai fabricii, printre care o sută de bărbați.

Nu e greu, de la început a fost mai greu, acum am căpătat experiență și viteza de muncă este mai mare.

Suntem foarte mulțumiți că avem de lucru și putem să supravețuim. A fost puțin dificil, dar ne stăruim să facem față lucrului și să contribuim cu ceva în situația creată pe glob, susțin angajații.

Pentru că industria auto din Europa a avut de suferit din cauza coronavirusului, fabrica din Soroca a încetat să mai producă huse pentru automobile.

Vedem un exemplar din sortimentul nostru vechi, pe care l-am produs înainte de luna martie. Am produs aproximativ 200 de mii de coperte pe lună. Acestea sunt diverse, inclusiv huse mari pentru mașini care o acoperă complet, dar și mici pentru părțile individuale ale mașinii.

La fabrica din Soroca, un combinezon de protecție costă 138 de lei, iar un halat-51 de lei.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // O lună de arest pentru tânărul vinovat de accidentul teribil din 17 mai

loading...

Comments are closed.