Alte știri

VIDEO // O femeie din Străşeni, de 101 ani, cea mai vârstnică persoană din ţară vaccinată împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie de 101 ani din Străşeni este cea mai vârstnică persoană din ţară vaccinată împotriva COVID-19. Nina Faibişenco este veteran de război şi spune că de când a început vaccinarea a mers periodic la policlinică să afle când se poate imuniza, transmite publika.md

La o lună de la rapel, Nina Faibişenco se simte mai bine ca niciodată şi doar canicula îi dă bătăi de cap. Femeia se informează despre pandemie şi urmează doar recomandările specialiştilor.

„Dacă medicii propun, atunci ei ştiu ce fac. Cum să nu-i crezi dacă ei au învăţat? Dacă ceva ne doare, noi mergem la medic, nu mergem la magazin”, a spus Nina Faibișenco.

În ziua vaccinării a mers cu o vecină. Şi deşi se aştepta la efecte adverse, a trecut foarte uşor la ambele doze. Medicul de familie a supravegheat-o pe toată perioada.

„Pentru doamna Nina nu am depus niciun efort să o convingem să se vaccineze. A suportat destul de bine vaccina, cu reacţii obişnuite, cu o mică astenie”, a declarat Natalia Slănină, medic de familie Spitalul Raional Străşeni.

Acum Nina Faibişenco vrea să îi convingă pe moldoveni prin propriul exemplu că vaccinarea e singura metodă pentru a scăpa de pandemie.

„Toţi cunoscuţii cu care vorbesc, la toţi le propun să se vaccineze. Certificatul meu de imunizare l-am pus în cel mai vizibil loc şi tuturor celor care intră în casă le spun că sunt vaccinată”, a declarat Nina Faibișenco.

Chiar şi aşa, femeia nu iese din casă fără masca de protecţie şi respectă toate restricţiile epidemiologice.

„Trebuie să ne păzim. Atunci când ies, port mască. Pentru ce să riscăm? Pe lângă faptul că şi eu mă infectez, transmit şi altora această boală. Ce drept am eu să te infectez pe tine? Asta este infracţiune, să transmiţi infecţia”, a precizat veteran de război.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, în Republica Moldova, doar 15,6% dintre moldovenii de peste 80 de ani s-au vaccinat împotriva COVID-19.

loading...

Comments are closed.