VIDEO // O furtună violentă s-a produs în Maramureș: Un mort, un rănit, acoperișuri smulse și păduri distruse

Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini și aruncați pe șosele, iar mai multe acoperișuri au fost luate de vânt în timpul unei furtuni, dezlănțuite luni seara în Maramureș, scrie News.ro

Un bărbat a murit, lovit de fulger, iar altul a ajuns la spital după ce a fost lovit de prelata unui restaurant. Totodată, o pădure de brad a fost aproape toată pusă la pământ de vântul puternic. Pompierii au primit zeci de apeluri pentru ajutor.

Prefectura Maramureș a anunțat că rafalele de vânt, care au atins viteza 70-80 km/h au afectat mai multe acoperișuri în localitățile Sighetu Marmației, Budești, Șișești, Cavnic, Rona de Sus și Petrova.

În același timp, 20 de localități au rămas parțial sau integral fără curent electric, fiind afectați peste 7 mii de consumatori.

Meteorologii din România au emis pentru astăzi un cod portocaliu și unul galben de vreme rea. Cele mai importante fenomene vor fi în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord al Moldovei și local în Banat și Maramureș. În aceste regiuni este în vigoare un cod portocaliu și vor fi ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Totodată, codul galben de vreme rea vizează Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local Banatul, Maramureșul, Muntenia și Moldova.

În paralel, a fost extins codul galben de caniculă. Acesta vizează o mare parte din estul țării, mai puțin județul Tulcea și zona de litoral a Dobrogei.

Total
0
Shares
Total
0
Share