Social

(video) O moldoveancă de 20 de ani reținută pentru că ar fi recrutat o tânără pentru prostituție în Turcia

Pinterest LinkedIn Tumblr

O tânără moldoveancă, documentată pentru trafic de ființe umane, a încercat să se eschiveze de răspundere, fiind reținută de polițiștii de frontieră în momentul când intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

La sfârșitul săptămânii trecute, inspectorii de frontieră din punctul de trecere Tudora au acționat conform informației operative și în fluxul de călători au identificat persoana în cauză. Aceasta era pasageră în autocarul de rută Ștefan-Vodă – Odessa. În cadrul formalităților de control al documentelor de călătorie, în baza de date a apărut consemnul pe numele tinerei, figurând într-o cauză penală pornită pe faptul de trafic de ființe umane. Persoana este cetățeancă a Republicii Moldova în vârstă de 20 de ani.

Conform informațiilor acumulate pe cauza penală, inițiată în luna iunie 2018, moldoveanca ar fi recrutat o tânără dintr-o familie social-vulnerabilă și urma să-i asigure transportarea acesteia peste hotare, în Turcia. Pe teritoriul acestui stat victima trebuia să fie preluată de alți complici și obligată să presteze servicii sexuale.

În prezent, tânăra se află în arest la domiciliu, dacă va fi dovedită vinovăția, aceasta riscă închisoare de la 7 până la 15 ani.

Pe cazul dat, ofițerii de investigații ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sub coordonarea Procuraturii mun. Chișinău desfăşoară măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea identificării altor victime, cât şi reţinerea tuturor complicilor.

loading...

Comments are closed.