Externe

VIDEO // O navă militară rusească a efectuat manevre agresive în apropiere de un distrugător SUA. La un pas de a se ciocni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Armata americană a acuzat flota rusă că o nava de recunoastere a sa a efectuat manevre agresive în apropiere de distrugatorul USS Farragut, incident care a avut loc în nordul Marii Arabiei, pe 9 ianuarie.

O declaraţie a flotei a 5-a a Marinei americane pe Twitter arata că Farragut a emis cinci semnale acustice – în codul de comunicare maritim internaţional indicând o ameninţare de coliziune – şi a cerut ca nava rusească să-şi schimbe cursul în conformitate cu regulile internaţionale de navigaţie, scrie paginaderusia.ro.

Nava Marinei Ruse a refuzat la început să-şi schimbe cursul, dar apoi s-a îndepărtat. În acelaşi timp, întârzierea schimbarii cursului a crescut riscul unei coliziuni, se arată în comunicatul armatei SUA.

Conform CNN, nava rusească s-a apropiat de distrugător la aproximativ 55 de metri înainte sa-şi schimbe cursul. În SUA, această apropiere a fost caracterizata drept periculoasă şi provocatoare.

Potrivit TASS, vasul rusesc în cauza este nava de recunoaştere „Ivan Hurs”. Tot incidentul a fost filmat de la bordul distrugătorului american.

La rândul sau, Ministerul rus al Apărării a declarat că videoclipul a înregistrat manevra echipajului navei rusesti „acţionând profesional”, „împiedicand astfel coliziunea cu nava intrusă”. Moscova face referire la Convenţia privind regulile internaţionale de prevenire a coliziunilor pe mare din 1972, conform căreia, în cazul intersectarii drumurilor, nava care are interferenţe la dreapta ar trebui să cedeze.

Citește și: VIDEO // Alaska: Un bărbat a supraviețuit în pădure trei săptămâni fără locuință și aproape fără hrană

 

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.