VIDEO // O nouă grupare de migrație ilegală destructurată în Moldova și Ucraina

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și ofițerii de investigații din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, sub conducerea Procuratorii municipiului Chișinău Oficiul Principal, și în colaborare strânsă cu colegii din Ucraina, au destructurat o nouă grupare criminală specializată în organizarea migrației ilegale. Operațiunea a fost rezultatul unei investigații complexe desfășurate pe parcursul a opt luni, în urma căreia membrii grupării au fost identificați și documentați atât în Ucraina, cât și în Republica Moldova.

La finalul săptămânii trecute, au fost efectuate percheziții la doi cetățeni moldoveni suspecți în cauza penală, în urma cărora au fost ridicate dovezi esențiale pentru declanșarea procedurilor judiciare. De menționat că vizați în cercetările penale sunt și angajați ai structurilor de forță din Moldova.

Conform informațiilor obținute în cadrul investigației, membrii grupării din Moldova și Ucraina acționau conform unui plan bine stabilit, având roluri precis determinate. Aceștia reușiseră să organizeze intrarea ilegală în Republica Moldova a bărbaților ucraineni, cerând sume între 4000 dolari și 4000 euro pentru acest serviciu.

A fost stabilit că, împreună cu cei doi organizatori din Moldova, cetățeni din Ucraina coordonau operațiunile de identificare și transport a bărbaților ucraineni de la Varnița spre Iampol, trecând peste râul Nistru și ajungând în final la Chișinău, de unde aceștia își continuau drumul către Uniunea Europeană. Trei dintre migranții ucraineni au fost depistați în Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționau să plece în UE, aceștia nu aveau intrarea legală în Moldova.

În urma acțiunilor întreprinse, doi membri ai grupării au fost deja condamnați, fiind un conațional și un cetățean ucrainean. Investigațiile pe dosar continuă, cu garantarea pe deplin a drepturilor procedurale și prezumției nevinovăției prevăzute de lege.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share