VIDEO // Oamenii legii anunță reținerea a trei bărbați din Moldova, Ucraina și Georgia

 

Procurorii PCCOCS și ofițerii antidrog ai INI anunță reținerea a trei bărbați din Moldova, Ucraina și Georgia, după o captură de droguri de circa peste 5.000.000 lei acasă la aceștia, în lenjeria intimă și-n buzunar.

https://www.facebook.com/watch/?v=732017305449357&ref=sharing

Cei trei au vârste de 21 și 32 ani și au format un grup infracțional specializat în vânzarea drogurilor pe aplicația funcțională pe internet – Telegram. Inițial, la mijlocul lui 2023, bărbatul din Moldova a creat un magazin de vânzare a drogurilor pe această aplicație, după care a intervenit cetățeanul Ucrainei, refugiat în Moldova, care în cadrul grupului era responsabil de furnizarea drogurilor în cantități angro. Ulterior, în noiembrie 2023, grupului infracțional i s-a alăturat și un cetățean al Georgiei, care a închiriat o casă în suburbia Chișinăului, unde și-a instalat două laboratoare ultramoderne de cultivare a cânepei pentru vânzare.

Doi bănuiți din Moldova și Ucraina au fost reținuți în flagrant, în timp de plasau droguri în ascunzișuri. Au urmat percheziții, iar în lenjeria intimă și buzunarele bănuiților din Moldova și Ucraina au fost depistate peste 80 de pliculețe de drog sintetic de tip PVP (denumit „sare”). Alte plicuri similare cu același tip de drog au fost găsite și în apropierea locului în care au fost reținuți, într-o fâșie forestieră, în cantitate totală de circa 200 gr. Ulterior, de la domiciliul acestora au fost ridicate în peste 50 de pliculețe cu același drog, precum și cântare folosite la porționarea cantităților spre vânzare, dar și o armă pneumatică deținută ilegal.

Imediat reținerii celor doi, au avut loc percheziții și în casa închiriată de cetățeanul Georgiei. De la acesta, au fost ridicate cele două laboratoare de droguri cu echipament ultramodern, în care era cultivată cânepa; 22 kg de muguri de marijuana în stare uscată; peste 20 de plante de cânepă în stadiu de vegetație; 25 de plante de cânepă uscată; 50 de ciuperci cu efect halucinogen; timbre LSD; cartele bancare; telefoane mobile; precum și o armă de semnalizare.

Ulterior reținerii, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile în privința celor trei. Investigațiile continuă, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share